Customizing

Jaar 2008

Halverwege het jaar 2008 overlijdt mijn vader onverwachts. Pa was een groot motorfanaat en liet 4 motoren na. Aangezien mijn zuster nog geen motorrijbewijs had, had ik dus de eerste keus. Het werd de VL1500 en een oude zelf opgeknapte New Map 150cc, een beestje uit ca 1949.
Aangezien ik zelf al 6 jaar op een shadow1100 rond reed, was de keus ook snel gemakt welke motor ik zou houden De Shadow was al aardig door aan 't rotten op de spatborden. Dus verkopen die hap. De 1500 had een vrij hoog kermis gehalte wat me niet beviel en dus werd dit als eerste verwijderd.motor motor

Met de verkoop van de shadow, meteen naar thunderbike gereden. Mooi spul maar wel duur. Ik heb daar een setje forward controls, stuur, handvaten, kellerman knippers, open risers, spiegels, accucover en een sierstrip achterspatbord gekocht.
Kabels meteen door het stuur gemaakt, ziet er meteen al wat netter en rustiger uit aan de voorkant


motor motor motor

De komende 5 jaar weinig gedaan. Nieuwe uitlaten, stahlflex rem en koppelingsleiding. Achterkant van al het lompe ontdaan, andere achterlichtje en kentekenplaat. Verder de motor 7 cm verlaagd door eigengemaakte bones te plaatsen.


motor motor motor motor

Jaar 2014 rampjaar

Ergens in september 's morgens vroeg rij je dan lekker naar het werk, wordt je opeens gelanceerd door een auto die van rechts de voorrangsweg opkomt en je zogenaamd niet heeft gezien.
Een half uur later lig je dan in het ziekenhuis, met een hoop gekneusde ribben en een paar mooie blauwen benen. Gelukkig niets ernstigs. 's Middags naar de motor gaan kijken wat er van over is. Schrikken, het hele erfstuk in puin. Voorkant helemaal scheef en beschadigd, achterkant ziet er nog goed uit.
Na 1 week eindelijk het verlossend woord van de taxateur. Motor is total loss, frame is scheef. Motor wordt voor mijn gevoel acceptabel op waarde geschat. Een week later krijg ik te horen dat de restwaarde van het wrak zo'n 880 euro gaat opbrengen. Ik besluit het wrak zelf te houden en laat 'm naar huis brengen.

motor motor motor motor

Aangezien het toch een langdurige verzekerings kwestie gaat worden maar begonnen met het demonteren van het wrak. Ha nog nooit een motor uit elkaar gehaald, maar niet geremd door enige kennis ermee begonnen.
Het voordeel hiervan is dat je weet hoe je sommige dingen in het vervolg anders zou kunnen doen. Verder weer een hele sleutelervaring rijker.
Links en rechts al wat spullen verkocht die ik toch niet meer ga gebruiken. Verder bleken de buitenste vorkpoten niet scheef te zijn, deze maar meteen geschuurd en gepolijst, evenzo het rem en koppelingspotje.

motor motor motor motor

Jaar 2015 nieuwe motor

Eindelijk begin Januarie wordt de motorschade uitgekeerd, de medische kant duurt uiteindelijk nog een jaar.
Meteen op marktplaats kijken wat er te koop is. Staat er 1 met een vraagprijs van 6000, krijg 'm uiteindelijk mee voor 4. Nadeel, ding had al 1,5 jaar niet meer gelopen, accu slecht, vierkante achterband. Met pijn en moeite naar huis kunnen rijden, veel gehaper ,gestotter en afslaan. Dag erna meteen de tank en carburateurs door de oude vervangen, nieuwe bougies erin en lopen als een tiet. Vervolgens nog een hoop andere dingen van de oude motor omzetten naar de nieuwe.

motor motor motor

Achterband ook maar meteen vervangen en op naar het volgende projectje. Een stel nieuwe Thunderbike stuurunits en stahlflex gaskabel.
Hiervoor de voorkant van de kabelboom losgepeuterd (wat een plakzooi), kom je er ook meteen achter dat een voedingskabel bijna doorgefikt is. Dan de bijgeleverde relaiskastjes aansluiten, wat een spaghetie zooi, rustig blijven en 1 voor 1 aansluiten.

motor motor motor motor

Volgend projectje is een Harley switch inbouwen i.p.v. sleutelcontact. Met de decoupeerzaag een groter gat gezaagd (bij gebrek aan een gatenzaag), tevens een lipje aan het slot gemaakt om de tankdeksel weer af te sluiten.
Vervolgens weer de kabelboom opengemaakt en het originele contactslot eraf geknipt. Van de 5 draden kunnen er 2 met elkaar doorgelust worden (zijn voor het achterlicht/parkeerstand). De andere 3 draden naar het tankdeksel geleidt. Een weerstandje van 100 ohm ingebouwd (zit normaal in het contactslot) en aansluiten maar. De weerstand heb ik naderhand rechtstreeks op de cdi gebouwd.

motor motor motor motor

Tussendoor ook maar een sidemount gemaakt. Voor de bevestiging heb ik schroefdraad getapt in de holle as.
Van het oude gekreukelde voorspatbord een nieuwe kleine gemaakt.

motor motor motor motor

't wordt tijd om het oude blikwerk te laten spuiten en tevens het achterspatbord dicht te laten lassen en afplamuren.

motor motor motor

De zwaar beschadigde forward controls maar eens onderhanden genomen, remhendel weer recht gebogen, grondplaat in de oven gegooit en goed warm gestookt. Vervolgens alles rechtgeklopt, geschuurd en weer gepolijst. Ziet weer uit als nieuw.

motor motor motor motor

Jaar 2016 de grote verandering

Eindelijk wordt de rest van het schadebedrag uitgekeerd, tijd om verder te verbouwen. Wielen en chroomwerk voorkant laten poedercoaten.
Eigenlijk wil ik ook van dat lompe achterspatbord af en een mooie lijn van stuur naar achterwiel hebben. Maar hier zit die idiote tank in de weg, steekt een stuk boven het frame uit, wil dit eigenlijk vlak hebben.

motor motor motor motor

Via een kennis uit de buurt het e.e.a. kunnen ruilen. Een mooie Thunderbike tank achterspatbord en een hypercharger. Achterspatbord is niet mooi en staat veels te hoog boven de band. De beugel echter wat erbij zit is ideaal. Beugel van het voetstuk gezaagd en op de achterbrug gelast, verder een mooi stilleto spatbord erop gemonteerd. Het voetstuk wat overblijft en achter in het frame geschoven wordt, uitgebreidt met een stalen plaat, zodat de bovenkant van de tank weggewerkt wordt.

motor motor motor motor

Het geheel laten incl dashboard laten poedercoaten. Geprobeerd een zadeltje te maken, zat uiteindelijk lekker, alleen de bekleding vond ik niks. Via Bad Ass Seats een zadel laten maken incl de bouten voor de verlichting.
Om de veren onder een juiste hoek op de plaat te bevestigen heb ik een paar steuntjes gedraaid.

motor motor motor motor motor motor motor motor motor motorFree Web Hosting